+389 72 207 773 info@dszakademie.mk

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА?

Квалификувани општи медицински сестри или техничари

со намера да работат и да живеат во Германија најмалку 2 години

да се стекнат со германска лиценца за медицинска сестра

мотивирани да научат германски јазик во рок од 12 месеци

ШТО НУДИМЕ?

Загарантирана работна позиција во Германија во државна или приватна болница, клиника, центар за рехабилитација, или геријатриски центар

ИНТЕНЗИВЕН КУРС ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК ОД А1 ДО Б2 НИВО ВО ПРЕСТИЖНО ПРИВАТНО ШКОЛО

КРАТОК ПОДГОТВИТЕЛЕН КУРС ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ИСПИТ ВО ГЕРМАНИЈА

ПОДДРШКА ПРИ АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИЦЕНЦА И РАБОТНА ВИЗА

СТАПУВАЊЕ ВО КОНТАКТ СО ПОТЕНЦИЈАЛНИ РАБОТОДАВЦИЦИ