За нас

DSZ Akademie е водечка германска компанија на полето на тренинг и развој на човечки ресурси. Наша мисија е обезбедување на одлични услови и искусен кадар за изучување на германскиот јазик, во соработка со Германскиот јазичен центар од Скопје, а потоа и обезбедување на загарантирано работно место во Германија.

Доколку сте медицинска сестра/техничар со универзитетска диплома и сакате своето професионално знаење и способности да ги искористите во германска медицинска установа, сигурно сте заинетесирани за нашата понуда.

Во соработка со најголемите германски болници, клиники, рехабилитациони центри и старечки домови, DSZ Akademie Ви нуди можност која ги опфаќа сите чекори при носењето на една ваква голема животна одлука.

Што Ви нудиме:

  • Бесплатен интензивен курс по германски јазик до ниво Б2 во соработка со реномираниот Германски јазичен центар од Скопје.
  • Бесплатен краток подготвителен курс за полагање на професионален испит во Германија, потребен за добивање на германска лиценца за работа,
  • Гарантиран договор за работа од германска болница, клиника, рехабилитационен центар или старечки дом, по успешно завршување на курсот по германски јазик и подготовката за професионален испит,
  • Целосна поддршка при аплицирање за професионална лиценца и работна виза,
  • Можност за кредитирање на Вашите идни трошоци, како што се испитни такси или трошоци за пат и сместување во Германија за полагање на професионалниот испит.